Groene dagen!

Beste ouders/verzorgers,

 

Vanaf maandag 4 maart zal onze school en het kinderdagverblijf in een “groen jasje” gestoken worden. Hierbij richten wij ons op het thema natuur, klimaat en voedsel. Deze groene dagen zullen plaatsvinden op de eerste maandag van elke maand. In april valt de groene dag op woensdag 3 april, vanwege Tweede Paasdag en de studiedag. Tijdens deze dagen zullen kinderen uit alle groepen zich verdiepen in belangrijke onderwerpen zoals het behoud van insecten en bloemen, het voorkomen van voedselverspilling en de urgentie van klimaatverandering.

Als een extra stap in onze duurzaamheidsinspanningen hebben we een inzamelton ontvangen waarin we lege batterijen kunnen verzamelen. Niet alleen dragen we zo bij aan een schonere omgeving, maar ook kunnen we hier een extraatje mee verdienen. Voor elke kilogram lege batterijen ontvangen we namelijk € 0,25. Het geld dat we hiermee verdienen zal worden ingezet om ons schoolplein extra te vergroenen. We zouden het zeer op prijs stellen als u samen met ons uw lege batterijen wilt inleveren. De inzamelton staat klaar bij de hoofdingang (onder het televisiescherm).

Laten we samen deze groene initiatieven omarmen en onze kinderen inspireren tot nog bewuste en verantwoordelijke wereldburgers. Wij wensen alle kinderen veel plezier tijdens deze groene dagen en kijken uit naar de positieve impact die we gezamenlijk kunnen realiseren!

 

Met vriendelijke groet,

Team IKC Driemaster

 

groenedag groenedag